Selecteer een pagina

PURproject werd opgericht in 2015 en is een onderdeel van Fomicom, dat gespecialiseerd is in de fabricatie, marketing en verkoop van autonome polyurethaansystemen. Met hoofdzetel in Maldegem biedt Fomicom een breed gamma aan polyurethaansystemen (PUR) en -uitrusting voor de professionele gebruiker. Meer info op de website van Fomicom..

Om in te spelen op de vraag van bestaande en nieuwe (industriële) klanten om PUR projecten en karweien uit te voeren, werd PURproject in het leven geroepen. De jarenlange nauwe samenwerking van Polymer Insulation Products  met bedrijven uit wijd uiteenlopende sectoren (koeltechnisch, bouwtoepassingen, decorbouw, maritiem, cryogeen,…)  zorgen ervoor dat voor elk PURproject de know-how uit talrijke toepassingen samen kan worden gebracht om zo op de meest efficiënte en professionele manier tot resultaat te komen. Met vestiging in Maldegem, tussen Gent en Brugge, bedienen wij elke regio, alsook Nederland.

PURproject voert isolatiewerken uit met gespoten polyurethaan (PUR). De projecten en karweien kunnen onderverdeeld worden in 4 rubrieken:

 

  1. Luchtdichtheid:Afdichten van doorvoeren, luchtkanalen, openingen,…zowel residentieel als utiliteitsbouw.
  2. Isoleren:Koude en warmte isolatie. Residentieel voor vloer, wand, trap en zolder. Industrieel voor cryogeen, installaties en leidingen.
  3. Bouwknopen:Bestaande koudebruggen aanpakken en oplossing bieden voor tal van bouwknopen.
  4. Condens vermijden:Aanbrengen dunne PUR laag op bv. metalen oppervlak zodat condens geen kans krijgt.

De isolatiewerken worden hoofdzakelijk uitgevoerd met het FROTH-PAK PU schuim. Dit is een tweecomponenten PUR, met hoogwaardige eigenschappen. Een zeer lage Lambda-waarde, bestaat uit meer dan 95% gesloten cellen, is 100% luchtdicht en neemt geen vocht in zich op. Het FROTH-PAK systeem is een lagedruksysteem die geen verneveling creërt waardoor er zeer net en gericht kan gewerkt worden. Meer info over het FROTH-PAK cylindersysteem kan je vinden op de FROTH-PAK product website.